Links maakt rechts groot

Hij kreeg kans op kans, maar na de zoveelste onbeschrijflijke zwijnenstal besloten mijn ouders mijn broertje het kleinste kamertje in huis te geven. Daar kon-ie de minste schade aanrichten. Iedereen begreep dat, behalve hijzelf. Zijn reactie? Uit wraak en woede wist hij ook in het veel kleinere kamertje een atoombom te laten afgaan. Aard van het beestje.

Mijn broertje doet me denken aan linkse politici anno 2022. Ook zij kunnen maar moeizaam verkroppen dat ze na jaren van puinhopen een keer een kleiner kamertje krijgen. ‘Een ruk naar rechts’ is de immer voorspelbare en inmiddels vertrouwde mediareactie op dergelijke ontwikkelingen. Niet dat het voor gevaar waarschuwende opgestoken vingertje nog zin heeft: journalistieke luiheid levert al jaren niets meer op behoudens de broodnodige zelfbevestiging van zichzelf als ‘linksgeoriënteerd’ identificerende politici, kiezers en lezers. Een laag zand om de kop in te steken: het ligt aan anderen!  

‘Links’, wat dat anno 2022 ook moge zijn, maakt vooral snoepreisjes om te verkondigen dat de wereld naar de klote gaat, geeft op basis van zorgvuldig geselecteerde wetenschap miljarden uit om een klimaatverandering tegen te gaan die niet tegengegaan kan worden, weet dat zelf ook wel en verzon daarom van alles over stikstof. Grappig, omdat men nogal selectief te werk gaat met wat dan wel en niet wordt meegerekend. Uitstoot van biomassaverbranding telt niet mee. Alsof je kunt kiezen welk water je wel en niet hoost, als je bootje zinkt.

Verder rommelde men ons onlangs slinks een oorlog in met Poetin en werd het weliswaar minder agressieve maar verder minimaal zo corrupte Oekraïne zó heilig dat straks de schuldenindustrie bloeit als nooit tevoren. Hele delen van West-Europa transformeerden in kalifaatparadijsjes en een vaccinatieplicht kwam er nét niet. Ook werd steevast op zorg bezuinigd (uiteraard niet op vaak volledig vergoede geslachtsoperaties), werden pensioenen en uitkeringen al jaren amper tot niet geïndexeerd en mogen slachtoffers van de overheid jaren wachten op compensatie terwijl we de meest dubieuze regimes ter wereld gulzig sponsoren.

De VVD voert braaf de linkse D66-agenda uit. Een activistische agenda, ‘nieuwlinks’: een agenda die weinig tot niets te maken heeft met de écht zwakkeren in de samenleving, maar een maakbare wereld voorschrijft. Bent u het oneens met wat voor u werd uitgedacht? Dan bent u dom- of extreemrechts, een zuurstofonwaardige neonazi, een wappie, de ‘untermensch’. U hoort er niet bij, pronounsloze achterlijke holbewoner, en argumenten zijn teveel eer. En moeite. Men houdt zich liever bezig met het terughalen van IS-slagers, genderneutrale toiletten, regenboogzebrapaden en mannen de toegang tot vrouwenkleedkamers verschaffen dan ook maar één seconde écht te kijken naar levensgrote problemen die voor een heel groot deel door eigen beleid werden veroorzaakt.

Zweden doet het al jaren bijzonder goed op de wereldranglijst. Tenminste, die voor misdaad. Bendegeweld is al jaren aan de orde van de dag in steden als Stockholm en Malmö. Overvallen, autobranden, steek- en schietpartijen horen bij de oase van diversiteit die we u door de strot duwden. U zult het lekker vinden. Maar: mensen luisterden lang genoeg naar politici die louter zwaarbewaakt komen zwaaien in de even snel schoongeveegde getto’s waar ze hun eigen dochters voor geen goud alleen laten rondlopen. Links maakt rechts groot. Door grote groepen redelijke mensen en hun problemen jarenlang straal te negeren en zelfs openlijk te verafschuwen. En is nu verbaasd dat er mensen zijn die niet staan te springen hen dat nog een paar jaartjes te laten doen. Daarom: eerst even een kleinere kamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: